Pärlarmband | Pink Ulrika

150 kr

Pärlarmbanden är unika, handgjorda och designade av någon som brinner för Jag ska leva konceptet. Några är personligt drabbade av psykisk ohälsa, andra är anhöriga, vänner, arbetskamrater. Några är personer som genom livet själva varit drabbade, eller som har eller har haft personer i sin närmiljö som drabbats av psykisk ohälsa.

23 i lager

Beskrivning

Vem gör dem?

Armbanden är unika, handgjorda och designade av någon som brinner för Jag ska leva konceptet. Några är personligt drabbade av psykisk ohälsa, andra är anhöriga, vänner, arbetskamrater. Några är personer som genom livet själva varit drabbade, eller som har eller har haft personer i sin närmiljö som drabbats av psykisk ohälsa.

Vem är Jag ska leva till för?

Jag ska leva är ett unikt koncept och varje människa har sin egen historia, det finns ingen som äger den rätta definitionen. Jag ska leva är till för den människan som har en egen historia, eller som berörs personligen av dess unika budskap. Jag ska leva är starka ord som visar många människor vägen till rätten att få leva, rätten att få vara en del av samhället, rätten att få ett arbete på egna villkor.

För många år sedan stod jag i Stockholm och skulle gå in framför hundratals personer och berätta om vikten av ett samhälle för alla barn som inte kan bo hemma, om vikten av att målgruppen själv skulle få makten att förändra, vara med och påverka utvecklingen. Jag gick och fick min mygga, stod där mitt i allt och kände ångesten började komma, negativa tankar tog allt mer sin plats. Jag börjad må illa så jag satte mig lite bakom och tänkte; det här går aldrig. När jag satte mig såg jag min högra hand och såg texten ” Jag ska leva” och då började en ny process i mitt huvud. Jag har vigt mitt liv åt alla barn som inte kan bo hemma, deras rättigheter och deras självklara plats i samhället. Om de klarar leva idag som jag gjorde som barn, varenda dag med kampen om livet, då ska väl jag klara av att förklara för dessa två hundra personer att; – Vi kan inte blunda för att vi har tiotusentals människor i vår närhet som lever i ett utanförskap, som riskerar att ta sina liv, som riskerar att hamna i livsvarigt utanförskap som vuxna, vi måste ta upp kampen om rätten till ett värdigt liv.

Någonstans gjorde jag mitt livs föreställning för när jag talat klart, med all passion som jag och fick mina applåder ställer sig en kvinna upp, sen nästa, och nästa. Kanske några av dem där i publiken än idag gör skillnad och förhoppningsvis tänker annorlunda kring hur det är att vara barn, att få växa upp utan sina biologiska föräldrar styrka där de kan strida för dig i alla väder, att få växa upp i samhällsvård, eller slussas runt hos släktingar och vänner.
Armbandet med texten ”Jag ska leva” ger mig dagligen styrkan att fokusera, att ta rätt beslut, det ger mig kraft att arbeta vidare med svåra komplicerade frågor.”
För andra kan armbandet minut för minut göra att någon orkar vidare, att någon vänder om när den är på väg att ta sitt liv, ge styrka i att arbeta med sig själv.

Jag ska leva är en av de starkaste affirmationer som jag personligen träffat på. Vad orden kommer betyda för just dig skulle vara spännande att få reda på och vi publicerar gärna din berättelse.

— Petra Klawatsch

Sammanfattning: Jag ska leva är en stark affirmation som betyder olika för olika personer och varje person har rätt till sin berättelse, och sin personliga relation till orden! I över fem år har orden använts i sammanhang för att stärka barn och unga som riskerar livsvarigt utanförskap. Från år 2017 började vi arbeta för att stärka alla i samhället oavsett ålder då psykisk hälsa gynnar oss alla!

Hur tillverkas armbanden och av vem?

De flesta armband tillverkas idag, ideellt av personer som träffas för att de behöver gemenskapen och stödet för att bli en del av samhället. Några få personer har vi kunnat erbjuda arbetsintegrerade plats i Kumla. Genom att vi uppmärksammats på arbetsintegrerade platser kommer vi under våren 2018, att ta reda på mer kring vad vi kan göra för att hjälpa fler in i arbete.
Genom försäljningen av produkter inom ”Jag ska leva” kommer vi kunna erbjuda permanenta arbetsplatser och det är en viktig del i konceptet, att vi kan nå målet ett samhälle för alla, där vi kan anpassa arbetsplatser för dem som idag står utanför arbetsmarknaden.

Vad får man göra om man får en plats hos oss?

Man får lära sig göra olika typer av produkter, ta del av en gemeneskaphet, utveckla sig själv, några klarar av att skapa produkter, några skapar delar av produkter. Sorterar, plockar ihop, utvecklar armband & produkter, påsar, förpackar till olika ställen & butiker, vara med i utvecklingsarbetet kring butiksförsäljning, samt delta i olika utvecklingsprojekt för att stärka andra.
Vi är även med på olika mässor, utställningar och besöker arbetsplatser, föreningar mm.

Varje person som kommer till oss bestämmer själv vad den vill göra och utveckla. 

Skötsel råd av smycken:

Vi skulle önska att ditt smycke höll för evigt men det går att få det att vara fint och hålla längre om du undviker att utsätta det för fukt, det gäller även armbanden i silikon. Texten som finns tryckt eller på plastpärlorna, försvinner av fukt och svett. Alla smycken som är oäkta får längre livslängd genom att undvika fuktiga miljöer så förvara dina smycken utan hög luftfuktighet, ex badrum är ett rum där smycken åldras och förstörs snabbt, eller om du har på dig det när du duschar, går på badhus osv. Vi har märkt att det är stor skillnad på livslängden hos olika individer. Om du får problem med ditt eller dina armband så hör av dig till oss och berätta om vad som hänt och så vi löser det tillsammans.

Mer information

Lägg till extra längd:

Standard, 1cm, 2cm

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Pärlarmband | Pink Ulrika”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *